Taitoatlas
Taitoatlas

TAITOC®
Hallintataito

Liikepankin käyttö ja mahdollisuudet

Esittely

Hallintataito 1-2 kokonaisuus perustuu oman liikepankin optimaaliseen hyödyntämiseen ja sen mahdollisuuksien tunnistamiseen. Pääteemat Hallintataito 1-2 kokonaisuuksissa ovat kehonhallinta-, hyppy- ja liikeyhdistelmät, tasapaino, juoksutekniikka, suunnanmuutokset ja havainnointi, liikerytmit, kehonhallinta ilmassa sekä taitofysiikka. Lisäksi harjoituksiin on integroitu pallonkäsittelyosiot, joiden kautta harjoitellaan heittämisen ja kiinniottamisen liikemalleja. Hallintataito 1-2 kokonaisuus perustuu Perustaito 1-2 kokonaisuuden kautta opittujen liikkeiden hyödyntämiseen sekä uusien haastavien liikemallien kehittämiseen. Yksittäiset liikesuoritukset vaihtuvat monipuolisiin liikeyhdistelmiin, jotka tuovat taitoharjoitteluun useita uusia haasteita ja vaatimuksia. Hallintataito 1-2 kokonaisuuden sisällöt linkittyvät eri lajien taitovaatimusten kanssa.

Monipuoliset liikeyhdistelmät ja liikepankin luova käyttö antaa mahdollisuuden kehittää kokonaisvaltaisesti kaikkia taidon eri osa-alueita kuten rytmi-, yhdistämis- ja sopeutumiskykyä. Yhtenä keskeisenä uutena teemana mukaan tulee havainnoinnin ja toiminnan yhdistäminen sekä tarkkaavaisuuden suuntaaminen.

Pääteemojen lisäksi jokainen harjoitus sisältää taidollisen alkulämmittelyn, joka jakautuu toiminnalliseen kehonhallintaan sekä liikelaajuuksien kehittämiseen. Taidollisen alkulämmittelyn pääteema on varmistaa, että toiminnallinen voima ja liikelaajuudet kehittyvät samassa suhteessa taitovaatimusten kanssa. Jokaisen harjoituksen lopussa suoritetaan keskivartaloa vahvistava osio ja jaetaan kotiläksy, joka kannustaa omatoimiseen harjoitteluun myös yhteisten harjoitusten ulkopuolella.

Hallintataito 1

Ensimmäisellä tasolla taitoharjoittelu perustuu lyhyisiin liikeyhdistelmiin, jotka vaativat useiden eri taitotekijöiden hallintaa sekä fyysistä toimintakykyä. Liikeyhdistelmien kautta pystytään pureutumaan oman oppimistyylin tunnistamiseen sekä keskittimyskyvyn kehittämiseen. Oppimisympäristöön tuodaan uusia ärsykkeitä, jotka korostavat havainnoinnin ja päätöksenteon roolia harjoittelun lomassa.

Ensimmäisellä tasolla tasapaino nousee mukaan pääteemojen joukkoon. Se sisältää erilaisia harjoitteita, joita toteutetaan sekä välineillä että puhtaasti omalla keholla.

Hallintataito 2

Toisella tasolla liikeyhdistelmien vaativuus kasvaa. Erilaiset liikeyhdistelmät ovat pidempiä ja haastavampia sekä ne sisältävät ulkoisia ärsykkeitä. Harjoitusten pääteemoja on sisällytetty yksittäisten harjoitusten sisään, joka vaatii liikepankin monipuolista hyödyntämistä jokaisessa harjoituksessa.

Toisella tasolla liikeyhdistelmien vaativuus nostaa fyysiset sekä psyykkiset ominaisuudet haastavammalle tasolle.

Hallintataito – Taitomestari

Taitomestari-kokonaisuus sisältää työkalut ja sisällöt taitotason arvioimiseen ja kehittymisen seurantaan. Hallintataito-kokonaisuus sisältää kaksi taitomestari-tasoa, Taitomestari taso 3 ja Taitomestari taso 4.  Taitomestari-testien liikkeet koostuvat hallintataito-ohjelmien pääteemoista ja tärkeimmistä liiketekniikoista. Taitomestari-arvioinnit toimivat hyvänä lähtötason sekä lopputason mittareina. Taitomestari-kokonaisuus sisältää arviointiohjelman, joka rakentaa tarkan raportin urheilijan eri taidon osa-alueista sekä kehityskohteista.

Taitoc-evoluutiokuvat-12

Taitoc – koulutuskokonaisuus

Taitoc-koulutuskokonaisuus tarjoaa työkalut lasten ja nuorten monipuolisen taitovalmennuksen toteuttamiseen sekä kehittymisen arvioimiseen. Koulutukset rakentuvat teorialuennoista sekä käytännön opetuksesta.

Kenelle?

Hallintataito-koulutuskokonaisuus sopii kaikille lasten ja nuorten parissa työskenteleville esimerkiksi valmentajille, ohjaajille ja opettajille. Hallintataito-koulutukseen voi osallistua kun Perustaito-koulutus on suoritettu. 

Missä?

Koulutukset järjestetään  Lapin Urheiluopistolla ja Kisakallion Urheiluopistolla.  Koulutukset voidaan toteuttaa myös asiakkaiden toimintaympäristöissä. Järjestämme avoimia koulutuksia sekä voimme järjestää myös omia koulutuksia esimerkiksi seuroille ja lajiliitoille. Ota yhteyttä ja sovi aika koulutukselle. 

Hallintataito 1-2 koulutuskokonaisuus

Koulutuskokonaisuus perustuu liikepankin käyttöön ja mahdollisuuksiin sekä motoristen yleistaitojen arvioimiseen Taitoc taitomestari-arvioinnin avulla. Koulutuskokonaisuuden suoritettua ansaitsee Hallintataito 1-2 valmentajalisenssin, joka antaa valmiudet Hallintataito 1-2 ohjelmien toteuttamiseen, kuten harjoitusryhmien ohjaamiseen, leirien toteuttamiseen ja taitomestariarviointien tekemiseen. 

Koulutuksen sisältö

Harjoituskokonaisuudet

Esimerkkiohjelma

1.päivä
9.00–11.00 Teorialuento
11.00–12.00 Lounas
12.00–14.00 Käytännön harjoittelu → Kehonhallintayhdistelmät ja hyppy-yhdistelmät
14.00–14.30 Kahvitauko
14.30–16.30 Käytännön harjoittelu → Liikeyhdistelmät
16.30-17.30 Päivällinen

2. päivä
9.00–10.00 Käytännön harjoittelu → Juoksutekniikka muodoissa
10.00–11.30 Käytännön harjoittelu → Suunnanmuutos + havainnointi
11.30–12.30 Lounas
12.30–13.30 Käytännön harjoittelu → Tasapaino
13.30-14.00 Kahvitauko
14.00-16.30 Taitomestari-arvioinnit 3-4

Lisenssit / Käyttöoikeus

Hallintataito 1-2 valmentajalisenssikoulutus

Hallintataito 1-2 valmentajalisenssi koulutusmaksu sisältää

Pyydä tarjous valmentajalisenssikoulutuksesta →YHTEYSTIEDOT

Käyttölisenssi

Käyttölisenssimaksu sisältää:

Pyydä tarjous käyttölisenssistä → YHTEYSTIEDOT

Taitoc – konseptin hyödyntäminen

Taitoc – Taitovalmennusryhmät

Taitoc-konseptia hyödyntäen voi käynnistää ja ohjata taitovalmennusryhmiä omassa toimintaympäristössä. Käyttölisenssi sisältää valmiit ryhmäohjelmapohjat sekä markkinointiesitteet, joiden avulla toiminnan saa käyntiin.

Taitoc – Taitoleirit

Taitoc-konseptin sisältöjä hyödyntäen voi rakentaa ja toteuttaa taitoleirejä. 

Taitoc – Yksittäiset harjoitukset

Konseptin harjoitteita ja harjoituksia voi toteuttaa myös yksittäin. Harjoitteet tai harjoitukset voidaan liittää lajiharjoituksen yhteyteen esimerkiksi valmistavana harjoituksena tai lajileirien yhteyteen täydentävinä kokonaisuuksina.

Taitoc – Taitomestari

Taitomestari-arvioinnin voi sisällyttää taitoryhmien tai taitoleirien sisälle. Taitomestari-arvioinnin voi järjestää myös yksittäisenä testitapahtumana, jossa arvioidaan osallistujien taidon tasoa.

Toiminnan hinnoittelu

Jokaisella käyttölisenssin haltijalla on itse oikeus määrittää omassa toimintaympäristössä tapahtuvan Taitoc-taitovalmennuksen hinta. Toiminta voi olla maksullista tai ilmaista.

Yhteystiedot:

Olli Cajan

p. +358 453949300

olli.cajan(at)santasport.fi

Tulevat koulutukset

Ei tiedossa

Tiedustelut

Olli Cajan

olli.cajan(at)santasport.fi

p.045 3949300

TAITOC® Taitovalmennukset

TAITOC®
Start

Liikepankin täydennys

Tutustu ohjelmaan

TAITOC®
Perustaito

Liikepankin täydennys ja tarkennus

Tutustu ohjelmaan

TAITOC®
Pro Taito

Yksilöllinen taidon kehittäminen

Tutustu ohjelmaan