Taitoatlas
Taitoatlas

TAITOC®
Perustaito

Liikepankin täydennys ja tarkennus

Esittely

Perustaito 1-2 kokonaisuus tarjoaa työkalut monipuolisen liikepankin rakentamiseen ja päivittämiseen sekä kokonaisvaltaisen liikehallinnan kehittämiseen. Pääteemat Perustaito 1-2 kokonaisuuksissa ovat kehonhallinta, loikkaaminen, hyppääminen, ponnistaminen, alastulot, juoksutekniikka, suunnanmuutokset sekä pariketteryys/kamppailut. Lisäksi harjoituksiin on integroitu pallonkäsittelyosiot, joiden kautta harjoitellaan heittämisen  ja kiinniottamisen liikemalleja. Perustaito 1-2 kokonaisuuksien kautta harjoitellaan ja opitaan tiedostamaan taidon eri osa-alueet.

Pääteemojen lisäksi jokainen harjoitus sisältää taidollisen alkulämmittelyn, joka jakautuu toiminnalliseen kehonhallintaan sekä liikelaajuuksien kehittämiseen. Taidollisen alkulämmittelyn pääteema on varmistaa, että toiminnallinen voima ja liikelaajuudet kehittyvät samassa suhteessa taitovaatimusten kanssa. Jokaisen harjoituksen lopussa suoritetaan keskivartaloa vahvistava osio ja jaetaan kotiläksy, joka kannustaa omatoimiseen harjoitteluun myös yhteisten harjoitusten ulkopuolella.

Perustaito 1

Ensimmäisellä tasolla harjoittelu perustuu yksittäisten liikesuoritusten hahmottamiseen ja oikeiden liiketekniikoiden opetteluun virikkeellisessä ympäristössä. Harjoitukset toteutetaan pisteharjoitteluna, mikä mahdollistaa sen, että jokaiselle löytyy omantasoisia taitohaasteita ja että oppiminen etenee omien kykyjen mukaan. Ensimmäisen tason yksi pääteema on myös yleisen toimintakyvyn kehittäminen ja vahvistaminen.

Perustaito 2

Toisella tasolla vahvistetaan jo opittuja liikemalleja ja tekniikoita. Liikepankin karttuessa siirrytään pikkuhiljaa yksittäisistä suorituksista liikesarjoihin, joiden kautta päästään kiinni rytmikykyyn ja liikeyhdistämiseen. Pääpaino on edelleen yksittäisten liikkeiden teknisessä laadussa, mutta tekemistä haastetaan uusilla oppimisympäristöillä sekä ulkoisilla ärsykkeillä. Toisella tasolla myös fyysisen toimintakyvyn haasteet kasvavat.

Perustaito – Taitomestari

Taitomestari-kokonaisuus sisältää työkalut ja sisällöt taitotason arvioimiseen ja kehittymisen seurantaan. Perustaito-kokonaisuus sisältää kaksi taitomestari-tasoa, Taitomestari taso 1 ja Taitomestari taso 2.  Taitomestari-testien liikkeet koostuvat perustaito-ohjelmien pääteemoista ja tärkeimmistä liiketekniikoista. Taitomestari-arvioinnit toimivat hyvänä lähtötason sekä lopputason mittareina. Taitomestari-kokonaisuus sisältää arviointiohjelman, joka rakentaa tarkan raportin urheilijan eri taidon osa-alueista sekä kehityskohteista.

Taitoc-evoluutiokuvat-12

Taitoc – koulutuskokonaisuus

Taitoc-koulutuskokonaisuus tarjoaa työkalut lasten ja nuorten monipuolisen taitovalmennuksen toteuttamiseen sekä kehittymisen arvioimiseen. Koulutukset rakentuvat teorialuennoista sekä käytännön opetuksesta.

Kenelle?

Perustaito-koulutuskokonaisuus sopii kaikille lasten ja nuorten parissa työskenteleville esimerkiksi valmentajille, ohjaajille ja opettajille. Pohjakoulutusta ei vaadita.

Missä?

Koulutukset järjestetään pääasiassa Lapin Urheiluopistolla ja Kisakallion urheiluopistolla. Koulutukset voidaan toteuttaa myös asiakkaiden omissa toimintaympäristöissä. Järjestämme avoimia koulutuksia sekä voimme järjestää myös omia koulutuksia esimerkiksi seuroille ja lajiliitoille. Ota yhteyttä ja sovi aika koulutukselle.

Perustaito 1-2 koulutuskokonaisuus

Koulutuskokonaisuus perustuu liikepankin rakentamiseen ja päivittämiseen sekä motoristen yleistaitojen arvioimiseen Taitoc taitomestari-arvioinnin avulla. Koulutuskokonaisuuden suoritettua ansaitsee Perustaito 1-2 valmentajalisenssin, joka antaa valmiudet Perustaito 1-2 ohjelmien toteuttamiseen, kuten harjoitusryhmien ohjaamiseen, leirien toteuttamiseen ja taitomestariarviointien tekemiseen.

Koulutuksen sisältö

Harjoituskokonaisuudet

Esimerkkiohjelma

1.päivä
9.00–11.00 Teorialuento 1
11.00–12.00 Lounas
12.00–14.00 Käytännön harjoittelu → Kehonhallinta
14.00–14.30 Kahvitauko
14.30–16.00 Käytännön harjoittelu → Hyppääminen, ponnistaminen, loikkaaminen
16.00–17.00 Päivällinen
17.00–18.00 Käytännön harjoittelu → Pariketteryys / parikamppailut

2. päivä 
9.00–10.00 Käytännön harjoittelu → Juoksutekniikka
10.00–11.30 Käytännön harjoittelu → Suunnanmuutos
11.30–12.30 Lounas
12.30–16.00 Käytännönharjoittelu → Taitomestari-arvioinnit 1-2

Lisenssit / Käyttöoikeus

Perustaito 1-2 valmentajalisenssikoulutus

Perustaito 1-2 valmentajalisenssi koulutusmaksu sisältää

Pyydä tarjous valmentajalisenssikoulutuksesta →YHTEYSTIEDOT

Käyttölisenssi

Käyttölisenssimaksu sisältää:

Pyydä tarjous käyttölisenssistä → YHTEYSTIEDOT

Taitoc- konseptin hyödyntäminen

Taitoc – Taitovalmennusryhmät

Taitoc-konseptia hyödyntäen voi käynnistää ja ohjata taitovalmennusryhmiä omassa toimintaympäristössä. Käyttölisenssi sisältää valmiit ryhmäohjelmapohjat sekä markkinointiesitteet, joiden avulla toiminnan saa käyntiin.

Taitoc – Taitoleirit

Taitoc-konseptin sisältöjä hyödyntäen voi rakentaa ja toteuttaa taitoleirejä.

Taitoc – Yksittäiset harjoitukset

Konseptin harjoitteita ja harjoituksia voi toteuttaa myös yksittäin. Harjoitukset tai harjoitteet voidaan liittää lajiharjoituksen yhteyteen esimerkiksi valmistavana harjoituksena tai lajileirien yhteyteen täydentävinä kokonaisuuksina.

Taitoc – Taitomestari

Taitomestari-arvioinnin voi sisällyttää taitoryhmien tai taitoleirien sisälle. Taitomestari-arvioinnin voi järjestää myös yksittäisenä testitapahtumana, jossa arvioidaan osallistujien taidon tasoa.

Toiminnan hinnoittelu

Jokaisella käyttölisenssin haltijalla on itse oikeus määrittää omassa toimintaympäristössä tapahtuvan Taitoc-taitovalmennuksen hinta. Toiminta voi olla maksullista tai ilmaista.

Yhteystiedot:

Olli Cajan

p. +358 45 3949300

olli.cajan(at)santasport.fi

Tulevat koulutukset

Ei tiedossa

Tiedustelut

Olli Cajan

olli.cajan(at)santasport.fi

p.045 3949300

TAITOC® Taitovalmennukset

TAITOC®
Start

Liikepankin täydennys

Tutustu ohjelmaan

TAITOC®
Hallintataito

Liikepankin käyttö ja mahdollisuudet

Tutustu ohjelmaan

TAITOC®
Pro Taito

Yksilöllinen taidon kehittäminen

Tutustu ohjelmaan