Taitoatlas
Taitoatlas

TAITOC®
Start

Liikepankin täydennys

Esittely

Taitoc-Start kokonaisuus keskittyy motoristen perustaitojen kehittämiseen. Harjoittelu painottuu yksittäisten liikesuorituksien kehittämiseen ja oikeiden liiketekniikoiden tunnistamiseen. Harjoittelua toteutetaan virikkeellisessä ympäristössä pisteharjoitteluna. Pisteharjoittelu mahdollistaa sen, että jokaiselle löytyy oman tasoisia taitohaasteita, sekä oppiminen etenee omien kykyjen mukaan. Taitoc-Start tasolla yksi pääteema on myös yleisen toimintakyvyn kehittäminen ja vahvistaminen.Taitoc-Start harjoitukset kehittävät liikkujaa neljän pääteemaan kautta, joiden avulla rakennetaan turvallista taitojen oppimisen polkua.

Pääteemat
1. Kehonhallinta
2. Hyppääminen, ponnistaminen, loikkaaminen, alastulot(mukana pallonkäsittely)
3. Juokseminen ja pysähtyminen
4. Suunnanmuutos / ketteryys

Taidolliset painotukset:
• käsien ja jalkojen koordinaatiot
• liikkeen kiihdyttäminen, jarruttaminen ja pysäyttäminen
• liikkeen hallinta ja tasapaino (pysty/vaaka/pyörivä)
• liike jokaiseen suuntaan ympäristöä havainnoiden

Fyysiset painotukset:
• toiminnallinen keskivartalo
• liikelaajuudet
• ketteryys / nopeus
• ylä- ja alavartalon toiminnallinen voima

Taitomestari-Start

Taitomestari-kokonaisuus sisältää työkalut ja sisällöt taitotason arvioimiseen ja kehittymisen seurantaan. Taitoc-Start tason arvioitavat liikkeet koostuvat Taitoc-Start ohjelman pääteemoista ja tärkeimmistä liiketekniikoista. Taitomestari-arvioinnit toimivat hyvänä lähtötason sekä lopputason mittareina. Taitomestari-kokonaisuus sisältää arviointiohjelman, joka rakentaa tarkan raportin liikkujan eri taidon osa-alueista sekä kehityskohteista.

 

 

 

 

 

Taitoc – koulutuskokonaisuus

Taitoc-koulutuskokonaisuus tarjoaa työkalut lasten ja nuorten monipuolisen taitovalmennuksen toteuttamiseen sekä kehittymisen arvioimiseen. Koulutukset rakentuvat teorialuennoista sekä käytännön opetuksesta.

Kenelle?

Taitoc-Start koulutuskokonaisuus sopii kaikille lasten ja nuorten parissa työskenteleville esimerkiksi valmentajille, ohjaajille ja opettajille. Pohjakoulutusta ei vaadita.

Missä?

Koulutukset järjestetään pääasiassa Lapin Urheiluopistolla ja Kisakallion Urheiluopistolla, mutta koulutukset voidaan toteuttaa myös asiakkaiden toimintaympäristöissä. Järjestämme avoimia koulutuksia sekä voimme järjestää myös omia koulutuksia esimerkiksi seuroille ja lajiliitoille. Ota yhteyttä ja sovi aika koulutukselle.

Taitoc-Start koulutuskokonaisuus

Koulutuskokonaisuus perustuu motoristen perustaitojen opettamisen ydinkohtiin sekä monipuolisen taitovalmennusympäristön rakentamiseen. Pääteemat ovat liikkujan ja urheilijan liikepankin rakentaminen sekä motoristen perustaitojen arvioiminen Taitoc taitomestari-arvioinnin avulla.

Koulutuskokonaisuuden suoritettua ansaitsee Taitoc-Start valmentajalisenssin, joka antaa valmiudet Taitoc-Start ohjelmien toteuttamiseen, kuten harjoitusryhmien ohjaamiseen, leirien toteuttamiseen ja taitomestariarviointien tekemiseen.

Koulutuksen sisältö

Harjoituskokonaisuudet

Esimerkkiohjelma Taitoc-Start

8.00–9.00 Aamupala
9.00–10.30 Teorialuento
10.30–11.30 Käytännönharjoittelu → Kehonhallinta
11.30–12.30 Lounas
12.30–13.30 Käytännönharjoittelu → Hyppääminen, ponnistamine, loikkaaminen
13.30–14.30 Käytännön harjoittelu → Juoksutekniikka ja suunnanmuutos
14.30–15.00 Kahvitauko
15.00–16.30 Taitomestari-Start arviointityökalun käyttö

 

Lisenssit / Käyttöoikeus

Taitoc-Start valmentajalisenssikoulutus

Taitoc-Start valmentajalisenssi oikeuttaa Start-harjoitusten valmentamiseen ja Taitomestari-Start tason toteuttamiseen sekä Taitoc-nettipalvelun käyttöön.

Taitoc-Start valmentajalisenssi koulutusmaksu sisältää

Pyydä tarjous valmentajalisenssikoulutuksesta →YHTEYSTIEDOT

Käyttölisenssi

Käyttölisenssimaksu sisältää:

Pyydä tarjous käyttölisenssistä → YHTEYSTIEDOT

Taitoc – konseptin hyödyntäminen

Taitoc – Taitovalmennusryhmät

Taitoc-konseptia hyödyntäen voi käynnistää ja ohjata taitovalmennusryhmiä omassa toimintaympäristössä. Käyttölisenssi sisältää valmiit ryhmäohjelmapohjat sekä markkinointiesitteet, joiden avulla toiminnan saa käyntiin.

Taitoc – Taitoleirit

Taitoc-konseptin sisältöjä hyödyntäen voi rakentaa ja toteuttaa taitoleirejä.

Taitoc – Yksittäiset harjoitukset

Konseptin harjoitteita ja harjoituksia voi toteuttaa myös yksittäin. Harjoitteet tai harjoitukset voidaan liittää lajiharjoituksen yhteyteen esimerkiksi valmistavana harjoituksena tai lajileirien yhteyteen täydentävinä kokonaisuuksina.

Taitoc – Taitomestari

Taitomestari-arvioinnin voi sisällyttää taitoryhmien tai taitoleirien sisälle. Taitomestari-arvioinnin voi järjestää myös yksittäisenä testitapahtumana, jossa arvioidaan osallistujien taidon tasoa.

 

Yhteystiedot:

Olli Cajan

p. +358 453949300 [Soita: +358 20 7984286]

olli.cajan(at)santasport.fi

Tulevat koulutukset

Ei tiedossa

Tiedustelut

TAITOC® Taitovalmennukset

TAITOC®
Perustaito

Liikepankin täydennys ja tarkennus

Tutustu ohjelmaan

TAITOC®
Hallintataito

Liikepankin käyttö ja mahdollisuudet

Tutustu ohjelmaan

TAITOC®
Pro Taito

Yksilöllinen taidon kehittäminen

Tutustu ohjelmaan