Taitoatlas
Taitoatlas

Etusivu - Blogi - Logon tarina


27.09.2017 | Taitoc-konsepti

Logon tarina

Taitoc-logo rakentuu sankarista, joka kannattelee maapalloa käden päällä. Sinänsä hankala liike ei vaikuta tuottavan mitään ongelmaa Taitoc-sankarille. Näyttää kuin asento olisi jotain tavallista, kuten käveleminen. Sankarin katse on kohti maapalloa. Se ei katso sitä alistuen, vaan halliten, tarkkailen ja havainnoiden.

Minun silmiin logo kuvastaa taitoa, eikä pelkästään liikunnallista sellaista, vaan myös elämänhallintataitoa. Se kuvastaa tasapainoa elämässä. Sellaista tasapainoa, joka mahdollistaa asioiden saavuttamisen. Maapallo kuvastaa hahmon omaa ympäristöä ja sen tuomia haasteita, mutta myös mahdollisuuksia. Jokainen valitsee täyttyykö ympäristö hyvillä vai huonoilla asioilla. Sankarin valinnat ovat johtaneet hyvään lopputulokseen. Sankari hallitsee oman kehonsa. Ympäristö sekä arjen haasteet ovat hallinnassa yhden käden päällä. Sankarin katse kohti maapalloa kuvastaa fokusta ja hallintaa omaa ympäristöä sekä valintoja kohtaan. Sankari on siis oman elämänsä herra.

Monella asialla on vastakohta ja niin myös Taitoc-logolla. Logon vastakohdan syntyperää ymmärtääksemme täytyy nostaa esiin Kreikkalaisen mytologian titaani Atlas.Törmäsin tähän titaaniin, kun mietin nimeä konseptille. Tarina kertoo, että Olympos-vuoren jumalat voittivat Titaanit sodassa ja tämän seurauksena Zeus rankaisi Atlasta antamalla taivaankannen hänen kannateltavakseen. Loppujen lopuksi Atlas horjahti liian suuren painolastin takia. Tästä tarinasta on rakentunut kuva Atlaksesta, joka on painunut toisen polven varaan kannattelemaan isoa painolastia.

Tämän tarinan siivittämänä aloin pohtia ulkoista olemustamme. Ovatko arjen haasteet, kiire, kehittynyt teknologia, tietokoneet ja lukuisat muut uudet toimintatavat painaneet meidät kasaan. Miltä näytämme nykypäivänä? Kannammeko jatkuvasti selässämme isoa painolastia, nykypäivän haasteita? Onko tämä kuorma painanut meidät jo toisen polven varaan? Onko liikunnallisuutemme kärsinyt siitä, että harteillamme on niin paljon uutta kuormaa? Olemmeko tehneet vääriä valintoja huomaamatta tai jopa tietoisesti?

 

Ennen Taitoc-logoa näin silmissäni kuvan Atlaksesta. Se muistutti minua nykyhetkestä. Halusin luoda vaihtoehdon, joka kuvastaa näkemystäni tulevasta. Uskoin ja uskon edelleen, että asioita voi muuttaa. Aluksi meidän kuitenkin pitää pysähtyä hetkeksi ja miettiä missä menemme ja onko se sitä, mitä tulevalta toivomme. Jos ei, niin ainoa oikea vaihtoehto on muuttaa tilannetta. Taitoc-logo sai siis muodon, joka muistuttaa minua joka päivä siitä, kuinka tärkeää on liikkua monipuolisesti ja voida hyvin. Toivon, että se muistuttaa siitä myös teitä lukijoita.

 

 Kirjoittaja

Olli Cajan

Taitoc-konseptin kehittäjä ja kouluttaja

Taitovalmentaja

olli.cajan(at)santasport.fi

 

Viimeisimmät kommentit